Να συναντιόμαστε, όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο θαρραλέοι.

Να συναντιόμαστε, όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο θαρραλέοι.
Να μικρύνουμε τις αποστάσεις, να φτιάξουμε γειτονιές διαδικτυακές, να ακούσουμε τον θόρυβο του διπλανού, τον αναστεναγμό και το τραγούδι του,
το γέλιο του και την κραυγή του.

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Ενδοδαπέδια Θέρμανση


Άμεση και ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας στο χώρο.

Χαμηλό λειτουργικό κόστος.

Για την επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας, στην ενδοδαπέδια θέρμανση το νερό προσαγωγής είναι 30οC - 40οC ενώ στα κοινά θερμαντικά σώματα ανέρχεται στους 70οC - 80οC. Αυτή θερμοκρασιακή διαφορά έχει ως αποτέλεσμα, λιγότερες ώρες λειτουργίας του λέβητα και επομένως χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Φιλική προς το περιβάλλον.

Λιγότερες ώρες λειτουργίας του λέβητα συνεπάγονται λιγότερη απελευθέρωση καυσαερίων, μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και μεγαλύτερη οικονομία ενέργειας.

Υγιεινότερες συνθήκες.

Η θέρμανση του χώρου με ενδοδαπέδιο σύστημα σωληνώσεως επιτυγχάνει την ιδανική κατανομή θερμότητας για το ανθρώπινο σώμα, (ζεστά πόδια - κρύο κεφάλι).Αποτρέπονται ρεύματα αέρα που δημιουργούνται από τα κοινά θερμαντικά σώματα, με συνέπεια την έλλειψη σκόνης και τη διατήρηση της υγρασίας του αέρα στο χώρο σε φυσιολογικά επίπεδα.

Οικονομία ωφέλιμου χώρου.

Αποδέσμευση ωφέλιμου χώρου (δεν υπάρχουν θερμαντικά σώματα στους τοίχους) και επιπρόσθετα ένα καλαίσθητο αρχιτεκτονικά αποτέλεσμα. Ασφάλεια.

Αποφεύγονται πιθανοί τραυματισμοί από καυτά και αιχμηρά σώματα, ειδικά εάν στο χώρο ζουν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένοι.

Βραχυπρόθεσμη απόσβεση κόστους.

Μείωση της κατανάλωσης καυσίμου πάνω από 30%.

Αύξηση του χρόνου ζωής του καυστήρα ο οποίος λειτουργεί λιγότερες ώρες.

Μειωμένο κόστος κτηριακής συντήρησης , εφόσον δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μαυρίσματα στους τοίχους και στις κουρτίνες.

Μηδενικό κόστος συντήρησης και αντικατάστασης θερμαντικών σωμάτων.

Δυνατότητα συνδυαστικής λειτουργίας με άλλα θερμαντικά σώματα. Θέρμανση κάποιων χώρων με κλασσικά θερμαντικά σώματα ή fan coil units.

Δυνατότητα χρησιμοποίησης όλων των σύγχρονων πηγών θερμότητας. Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών λειτουργίας της ενδοδαπέδιας και της συνολικής αδράνειας του συστήματος εκτός των κοινών πηγών ενέργειας έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ήπιες μορφές ενέργειας, όπως την ηλιακή, αντλίες θερμότητας για αεροθερμία, γεωθερμία κ.λ.π..

Είναι η θέρμανση που χρησιμοποιώ.

Για τεχνικές διευκρινήσεις , στη διάθεσή σας

Νίκος Νημάς Ηλεκ.-Μηχ. / ενεργειακός

n.nimas.57@gmail.com

1 σχόλιο:

  1. Δεν χρειάζεται να στρώνουμε μοκέττες και χαλιά - εξοικονόμηση και σ΄αυτό.
    Μπορούμε να περπατάμε με τις παντόφλες μας, ακόμη και ξυπόλυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή