Να συναντιόμαστε, όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο θαρραλέοι.

Να συναντιόμαστε, όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο θαρραλέοι.
Να μικρύνουμε τις αποστάσεις, να φτιάξουμε γειτονιές διαδικτυακές, να ακούσουμε τον θόρυβο του διπλανού, τον αναστεναγμό και το τραγούδι του,
το γέλιο του και την κραυγή του.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΖΑΚΙΑ

Η εστία των ενεργειακών τζακιών είναι κατασκευασμένη από πυράντοχα υλικά, όπως μαντέμι και πυρότουβλο, ενώ το σημείο της φλόγας καλύπτεται από ειδικό πυρίμαχο τζάμι.

Κλείνοντας την εστία γίνεται έλεγχος του ποσοστού οξυγόνου που διοχετεύεται στη φλόγα με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται μέγιστος βαθμός απόδοσης του καυσίμου σε ποσοστό 70% με 75%, ενώ αντίστοιχα σε μια ανοικτή συνήθη εστία είναι 10-15%.

Με τη χρήση ενεργειακού τζακιού μπορούμε να θερμάνουμε πολλά τετραγωνικά, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε άλλη θέρμανση, παρά μόνο με τη χρήση ενός βεντιλατέρ (μικρός ανεμιστήρας) που διοχετεύει ομοιόμορφα θερμό αέρα σε περισσότερους χώρους. Μ' αυτό τον τρόπο εξοικονομούνται σημαντικά ποσά θερμικής ενέργειας και κατά συνέπεια σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων.

Τα ενεργειακά τζάκια είναι φιλικά προς το περιβάλλον και απολύτως ασφαλή, καθώς με κλειστό το πυρίμαχο γυάλινο πορτάκι που επιτρέπει την αργή καύση ξύλων, μπορούν να συνεχίζουν την καύση τους ενώ εσείς απουσιάζετε.

Επιπλέον εξαιτίας της ποιοτικότερης καύσης υπάρχει λιγότερη εκπομπή καπνού απ' την καμινάδα.

Υπάρχουν διάφορα μοντέλα ενεργειακών τζακιών, όπως

αυτά που διαθέτουν αεροθάλαμο θέρμανσης καθαρού αέρα,

τον οποίο επαναδιοχετεύουν στο χώρο με ειδικούς ανεμιστήρες,

τζάκια συνεχούς καύσης (περισσότερες από 10 ώρες),

διακεκομμένης καύσης

και τζάκια με μετάκαυση καυσαερίων, όπου τα καυσαέρια της πρώτης καύσης καίγονται σε μια δεύτερη φλόγα, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα διπλής φλόγας.

Είμαι στη διάθεσή σας για τεχνικές διευκρινήσεις.

Νίκος Νημάς Ηλεκ.-Μηχ. / ενεργειακός

n.nimas.57@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου